Leveringsvoorwaarden

Auteursrechten en webdesign

Op het ontwerp van een website rusten auteursrechten. Dit betekent dat het uitsluitend Reinforce IT is toegestaan een door haar ontworpen website te publiceren of openbaar te maken. Dit gaat vooral over de presentatie en het gebruik van het ontwerp (inclusief huisstijl/logo als deze is Reinforce IT is ontworpen ). Dit auteursrecht gaat expliciet niet over tekstuele inhoud van de website als deze door de klant/opdrachtgever is aangeleverd.

Licentie of overdracht

Indien een websiteontwerp is vervaardigd, dan wordt door Reinforce IT aan de opdrachtgever het recht verleend om de website te gebruiken, de zogenaamde licentie. In plaats van het verlenen van een licentie kunnen auteursrechten op het ontwerp van de website aan opdrachtgever worden overgedragen middels een schriftelijke overeenkomst. Wilt u dat alle auteursrechten op de door Reinforce IT ontwikkelde en in de toekomst te ontwikkelen logo’s/huisstijl/ontwerpen aan u worden overgedragen? Dan kan dit tegen vergoedingen welke worden vastgelegd  in een overeenkomst voor de overdracht van auteursrechten. Zolang de auteursrechten niet zijn overgedragen is Reinforce IT de auteursrechthebbende van het (ontworpen en gepubliceerde) werk.

Gebruik van een websiteontwerp

Het is niet toegestaan zonder de toestemming van Reinforce IT gebruik te maken van een ontwerp voor een website (welke door haar is ontworpen en gebouwd), of het buiten Reinforce IT om het uitbesteden van het onderhoud, of om dit ontwerp te kopiëren zonder daarvoor een gepaste vergoeding te betalen. Hierbij wordt expliciet geen onderscheid gemaakt tussen websites (en het design) welke pro deo zijn vervaardigd dan wel betaalde websites, inclusief design. Al onze ontwerpen zijn auteursrechtelijk beschermd. Ditzelfde geldt ook voor het ontwerp van een logo of huisstijl.

Huisstijlen en logo’s

Reinforce IT maakt  in opdracht huisstijlen en logo’s. Hiermee heeft Reinforce IT in het beginsel het auteursrecht op deze huisstijlen en logo’s en de wijze waarop het wordt toegepast. De opdrachtgever (klant) verkrijgt hierbij een licentie op het gebruik voor de eigen onderneming / vereniging of stichting. Reinforce IT kan, indien gewenst, afzien van het auteursrecht tegen een vergoeding. In dit geval krijgt de opdrachtgever voortaan de zeggenschap over het ontwerp en de wijze waarop het gebruikt mag worden. De vergoedingen worden vastgelegd  in een overeenkomst voor de overdracht van auteursrechten. Zolang de auteursrechten niet zijn overgedragen is Reinforce IT de auteursrechthebbende van het werk.

LET'S WORK TOGETHER - neem contact op

Reinforce IT en Made by Door. Webdesignbureau's
met passie, kracht en oog voor detail

Reinforce IT - Nederland

Oosteinde 11 2841 AA Moordrecht Nederland

peter@reinforceit.nl

0614330093

Reinforce IT - Sri Lanka

No 3 Udupila Road 81740 Mirissa Sri Lanka

peter@reinforceit.nl

+94742357862

© 2024 - Reinforce IT

Vul onderstaand formulier in om contact op te nemen    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vlag.

    Contact